Logo bredavandaag.nl
Perry Roovers / SQ Vision

Zeven voertuigen inbeslaggenomen bij grote verkeerscontrole

  Politie

BREDA - Tijdens een integrale verkeerscontrole vrijdagavond bij de Lunetstraat en de Smederijstraat heeft de belastingdienst zeven voertuigen in beslag genomen en 8942 euro aan achterstallige belastinggelden geïncasseerd. Ook de politie was aanwezig bij de actie en controleerde onder andere op alcohol en snelheid.


Tussen 18.00u en 01.30u moesten 85 bestuurders een blaastest afnemen. Eén bestuurder had 1,5 keer te veel gedronken en krijgt een proces verbaal. Drie voertuigen bleken niet verzekerd te zijn. De belastingdienst nam uiteindelijk zeven voertuigen in beslag, waarvan er twee daadwerkelijk werden afgesleept. 

Ook een videoauto heeft diverse voertuigen gevolgd om gevaarlijk rijgedrag vast te leggen op beeld. Hieruit vloeiden drie processen-verbaal voort. Eén voor een snelheidsovertreding van 43 km/u waar 130 km/u was toegestaan, één voor een overtreding van 55 km/u waar 130 km/u was toegestaan. Daarnaast werd er een proces-verbaal gegeven voor het niet handsfree bellen terwijl de bestuurder met een snelheid van 170 km/u reed waar 130 km/u was toegestaan. In het kader van de CAO acties werden, naast de bekeurde overtredingen, ook diverse waarschuwingen uitgedeeld voor geringe feiten.

De integrale verkeersactie werd gehouden door drie verschillende verkeersteams (Oost-Brabant, Rotterdam en Zeeland West-Brabant), het veelplegersteam, Team Dongemond, het Integraal afpakteam en medewerkers van de Belastingdienst.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief