Afbeelding
Kim Kuijpers

Vier aanhoudingen na vernielingen en vechtpartij in sportschool

Politie vechtpartij

BREDA - De politie heeft woensdag rond 21.45 uur op de Amstelstraat vier mannen uit Breda (24, 25, 27 en 33 jaar) aangehouden vanwege openlijke geweldpleging. Het viertal had het eerder op de avond in een sportschool twee aan twee met elkaar aan de stok gekregen. Er ontstond een vechtpartij waarbij vernielingen werden aangericht. De ruzie werd later op de Amstelstraat voortgezet.

De politie kreeg rond 21.15 uur een melding dat er een vechtpartij gaande was in een sportschool. Daarn aangekomen bleek dat twee mannen aan de bar ruzie hadden gekregen met twee andere bezoekers. Dit gebeurde kennelijk nadat een van hen enkele foto’s wilde maken van flesjes drank die hij had genuttigd. Dit viel niet in goede aarde bij een van de andere mannen die meende dat hij ongevraagd ‘op de gevoelige plaat werd vastgelegd’. De woordenwisseling daarover liep uit op een vechtpartij waarbij ook nog twee stoelen, een lamp en een barkruk werden vernield.

De vechtersbazen vertrokken uiteindelijk in drie auto’s richting de wijk het Westeinde, aldus de politie. De agenten kregen een melding dat daar de ruzie werd voortgezet. Hierna zijn vier mannen ter plaatse als verdachte van openlijke geweldpleging aangehouden.