Logo bredavandaag.nl
Luuk Koenen/SQ Vision

Lichtgewonden bij ontruiming Graanbeurs na vermoeden van schietincident

  Politie

BREDA - Nachtclub de Graanbeurs is in de nacht van zaterdag op zondag ontruimd nadat vermoed werd dat er in het pand geschoten zou zijn. Bij de ontruiming raakten enkele personen licht gewond. De politie trof bij het doorzoeken van het pand geen wapen aan.


Update: 'Niet geschoten', zegt eigenaar. Beelden vechtpartij

De gewonden werden ter plaatse behandeld in een ambulance. Vanwege het onderzoek in het pand werd de Reigerstraat volledig afgesloten. Er werd niemand aangehouden. De politie onderzoekt of er daadwerkelijk geschoten is. 

Een beveiliger van de horecagelegenheid in de Reigerstraat waarschuwde rond 3.45 uur de politie. Een bezoeker zou met een wapen een schot hebben gelost en er zou gevochten zijn. Agenten zagen bij de horecagelegenheid grote groepen uitgaanspubliek snel naar buiten komen. Vervolgens heeft de politie besloten om het pand te ontruimen en zijn diverse politieagenten naar binnen gegaan. Hierbij is gezocht naar een wapen, een dader of een slachtoffer met een schotwond. "Deze zijn niet gevonden. Wel spraken meerdere getuigen over een vuurwapen", aldus de politie zondagmorgen.

Er zouden rond het tijdstip van de melding nog ongeveer honderd mensen in het pand aanwezig zijn geweest. De recherche onderzoekt de zaak. De rechercheurs hebben camerabeelden uitgekeken en getuigen gehoord. De politie zoekt mensen die mogelijk iets hebben gezien of die opnames hebben gemaakt met hun mobiele telefoon.

Zelf iets gezien of foto's of filmpjes?
Tip de redactie van BredaVandaag via What's App: 06-80110956

VideoFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief