Logo bredavandaag.nl
Politieteam Weerijs

Moeder geeft zoon aan na zien van agressief filmpje op Dumpert

  Politie

BREDA/OOSTERHOUT - Een moeder heeft haar zeventienjarige zoon aangegeven bij de politie. Dat deed ze toen een filmpje zag op Facebook en Dumpert.nl waarin haar zoon dronken iemand een klap gaf en wegrende. De jongen is aangehouden.


Zondag in de vroege ochtend belde een inwoonster uit Oosterhout naar de politie. Ze gaf aan dat ze op verschillende social media, waaronder Dumpert en Facebook, een filmpje had gezien.

"In dat filmpje is te zien dat haar 17-jarige zoon in een dronken bui iemand hard in zijn gezicht slaat en opmerkingen maakt over een vermeende seksuele geaardheid van het slachtoffer. Een vriend filmt het", laat de politie weten. Na de mishandeling rent de verdachte weg en loopt het slachtoffer ook weg. "De vrouw vond dit zo afstotelijk dat ze de politie belde toen ze geen contact kreeg met haar zoon om hem aan te spreken." Het incident zou donderdag 3 november in Breda gebeurd zijn. 

De 17-jarige Oosterhouter is zondagmorgen aangehouden in zijn ouderlijke woning. Later is ook de filmer aangehouden, een 20-jarige man uit Breda verdacht voor zijn aandeel in dit openlijk geweld. De politie is nog op zoek naar het slachtoffer. Op beelden van cameratoezicht is te zien dat de twee ook tegen enkele zaken schoppen en tegen de gebouwen urineren.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief