Logo bredavandaag.nl
Politie
aanhoudingen

Onderzoek naar fietsdiefstal levert elf aanhoudingen en 5,5 kilo hennep op

  Politie

HAAGSE BEEMDEN - In een woning aan ‘t Blok in Breda is de politie dinsdagmiddag op een flinke partij drugs gestuit. Dat gebeurde tijdens een onderzoek naar fietsdiefstal. In totaal zijn 11 mensen aangehouden in dat onderzoek.


In het onderzoek naar fietsdiefstallen was een 51-jarige man uit Breda in beeld gekomen als mogelijke verdachte. Toen agenten naar hem onderweg waren, kwamen ze hem rijdend in een auto tegen en zetten hem op de Heksenwiellaan aan de kant.

"Omdat de bijrijder direct aangaf dat hij harddrugs bij zich had, zijn de 51-jarige verdachte en zijn 40-jarige bijrijder, eveneens inwoner van Breda, aangehouden op grond van de Opiumwet", laat de politie woensdagmiddag weten. De 40-jarige verdachte bleek in het bezit te zijn van 5 bolletjes heroïne en 5 bolletjes cocaïne (in totaal 3 gram harddrugs). Ook de 51-jarige verdachte bleek harddrugs bij zich te hebben: een joint, bijna 12 gram hasj en 17,5 gram cocaïne. De auto waarin beide mannen reden is voor nader onderzoek in beslag genomen.

In de woning van de 51-jarige verdachte trof de politie diverse grote zakken met hennep (in totaal ruim 5,5 kilo) en diverse kleinere hoeveelheden harddrugs (ongeveer 250 gram) aan. Ook troffen de agenten nog een fiets (een groengrijze mountainbike van het merk Cube) en een hoeveelheid geld aan. Ook deze spullen zijn voor nader onderzoek in beslag genomen. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van deze fiets.

In Etten-Leur hield de politie zeven verdachten aan in hetzelfde onderzoek naar fietsdiefstal. Het gaat om een 34-jarige vrouw, een 48-jarige man, drie jongens van 13, 14 en 16 jaar oud en twee meisjes van 12 en 15 jaar oud. De verdachten hebben inmiddels verklaringen afgelegd. Het onderzoek wordt voortgezet.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief