Logo bredavandaag.nl
foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Held Rob die wijkagent helpt bij vangen scooterboef meldt zich

  Politie

BREDA - Rob aarzelde geen moment toen hij dinsdagmiddag wijkagent Rachid Al-Kahja achter een scooterdief aan zag rennen op de kruising Beverweg-Teteringsedijk. Samen hielden ze de dief aan, waarna Rob zijn weg vervolgde.


Daarmee rekende hij buiten de waard, in dit geval Rachid Al-Kahja. Die wilde hem bedanken, waarna een oproep op Facebook volgde. Dinsdagavond werd Rob getagd en was het mysterie opgehelderd.

De toevallige assistent twijfelde even, schrijft hij. “Ik zag dat de bandiet enige voorsprong had op de agent waarop ik besloot er ook maar achteraan te gaan. Petje ging toch maar naar de grond toen het twee tegen één werd!”

Al-Kahja nam inmiddels contact op met zijn partner-voor-één-moment. Die bedankte hem ook persoonlijk. “Het was een kleine moeite! Ik zou het zo weer doen. Wel met enige voorzichtigheid. Je weet nooit wat zo'n persoon op zak heeft.”

De arrestatie speelde zich dinsdagmiddag rond 12.30 uur af, toen wijkagent Al-Kahja twee jongens bij een brom/snorfiets zag staan op de kruising Beverweg/Teteringsedijk. “De bromfiets stond op de stoep en één van de jongens was bezig om deze te starten. Omdat dit Rachid opviel sprak hij ze aan”, laat het politieteam van Al-Kahja via Facebook weten.

Na controle bleek de bromfiets maandag gestolen te zijn. “Toen hij de jongeman hiervan in kennis stelde en ook mededeelde dat hij aan werd gehouden, ging hij er van tussen. En dat terwijl Rachid van tevoren had gevraagd om niet weg te rennen.”

Na een korte achtervolging te voet over de kruising en door het verkeer was er een burger die in zijn auto voor het verkeerslicht stond te wachten. Dat bleek Rob te zijn. “We zijn je erg dankbaar”, schrijft het politieteam.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief