Logo bredavandaag.nl

Hoge boete voor hardleerse illegale taxichauffeur

  Politie

BREDA - De politie heeft een 54-jarige man in Breda zaterdag voor de derde keer betrapt op taxirijden zonder vergunning. Hij kan een flinke boete verwachten, laat de politie weten.

In de nacht van vrijdag op zaterdag was er een actie tegen illegale taxi’s. Drie mannen zijn aangehouden, van wie er een voor de derde keer. De drie Bredanaars zijn 22, 51 en 54 jaar oud. De eerste twee hadden ook softdrugs in hun bezit. De laatste verdachte is voor de derde maal opgepakt voor taxirijden zonder vergunning. De eerste keer kreeg hij een dwangsom opgelegd van 10.000 euro als hij het nogmaals zou doen. De tweede keer werd die dwangsom daadwerkelijk uitgevoerd en moet hij dat geld betalen. Ook werd toen zijn auto verbeurd verklaard. De man kan rekenen op een forse straf.

Oneerlijk
De politie komt in actie tegen ' illegale' taxichauffeurs, omdat zij geen vergunning hebben. Ook voldoen ze niet aan de kwaliteitseisen, betalen geen belasting en hun passagiers zijn vaak niet verzekerd. Dikwijls is de auto technisch niet in goede staat. Door dit soort praktijken ontstaat oneerlijke concurrentie ten opzichte van legale taxichauffeurs die zich wel aan de regels houden. 
FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief