Man bestolen en mishandeld tijdens verkeersruzie

  Politie

BREDA - Een 51-jarige Bredanaar is op maandag 4 december op de Nieuwe Kadijk mishandeld en bestolen tijdens een verkeersruzie. Het slachtoffer zou de dader gewezen hebben op zijn verkeersgedrag. De politie zoekt momenteel getuigen.


Rond 15.45 reed het slachtoffer in een witte bestelbus vanuit de richting van Teteringen in de richting van Prinsenbeek. Bij een wegversmalling op de Nieuwe Kadijk, net voor de kruising met de Doornboslaan, werd hij met hoge snelheid links ingehaald en vervolgens afgesneden. Dit gebeurde door eveneens een witte bestelbus, met gekleurde opdruk op de zijkanten.

Even later stonden beide auto stil bij een stoplicht. Het slachtoffer benutte het moment om de andere weggebruiker te wijzen op zijn weggedrag en deed zijn raampje open. De verdachte stapte meteen uit, liep naar de Bredanaar toe en begon op hem in te slaan. Een derde man, die vermoedelijk in een grijze Mercedes reed, voegde zich bij de schermutseling toe en riep: ‘we weten waar je woont’. Even later vervolgden de belagers hun weg.

Het slachtoffer merkte kort daarna dat z’n portemonnee, die in het dashboard lag, was verdwenen. Vervolgens heeft hij aangifte gedaan van diefstal en mishandeling. De politie zoekt naar getuigen van het voorval.