Logo bredavandaag.nl
Foto Yvonne Vermeulen
Foto Yvonne Vermeulen

Houtwal-vrouw en dode Samba Fall in coldcasekalender

  Politie

BREDA - Vanwege het succes van de eerste coldcasekalender in 2017 brengt de politie deze dit jaar opnieuw uit. Uit Breda en omstreken zijn drie zaken te vinden in de kalender met onopgeloste levensdelicten en vermissingen.


In Teteringen werd door een gezin dat op eerste kerstdag 1990 een wandeling maakte door Cadettenkamp het stoffelijk overschot gevonden van een vrouw. Ze was verpakt in een bruine deken en lag verscholen achter een houtwal. Het is nog altijd onbekend wie de jonge vrouw, geschat tussen de 15 en 18 jaar oud is, en onder welke omstandigheden zij om het leven kwam.

In een fietsenstalling van de NHTV in Breda werd op 6 september 2011 het lichaam gevonden van de 50-jarige Samba Fall. Hij is door een misdrijf om het leven gekomen. Fall leefde een zwervend bestaan en sliep wel vaker in de fietsenstalling van het NHTV. Op bewakingsbeelden is te zien hoe het slachtoffer midden in de nacht doodgeschoten wordt.

In Oosterhout is sinds 23 augustus 2005 niets meer vernomen van John Heijboer. Meerdere personen gaven aan dat de man de laatste tijd erg gejaagd overkwam. Hij was niet zichzelf en op zijn hoede. Opvallend was dat John Heijboer de woning voor het laatst verliet zonder zijn mobieltje. Er zijn nog veel vragen rondom de verdwijning.

Vorig jaar kwamen er 78 tips over zaken op de kalender, waarvan er 32 bruikbaar bleken. In 9 oude zaken is het politieonderzoek heropend of onderzoekt een coldcaseteam de mogelijkheden daartoe.

De kalender wordt verspreid in gevangenissen en bij de reclassering. Daarnaast is de kalender ook via internet te downloaden.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief