Logo bredavandaag.nl
foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Verdachte probeert motor te stelen bij proefrit

  Politie

BREDA - Een potentiële koper van een motor probeerde zaterdag 14 april de motor te stelen door te zeggen dat een proefrit wil maken. Even later kon hij toch aangehouden worden. 


Een man uit Noord-Holland had zijn motor te koop gezet op een verkoopsite. Er was een afspraak met een potentiële koper gemaakt om 16.30 uur op de Achterste Havervelden in Breda. De koper wilde een proefrit maken maar had geen helm bij zich. De verkoper eiste de telefoon van de koper voordat hij zijn helm en motor afgaf voor de proefrit. 

De verdachte maakte geen klein rondje maar reed weg op de motor. De politie werd gebeld en die startte een zoekactie. Na enige tijd meldde de koper zich telefonisch bij de verkoper. Hij stond met pech en wilde zijn telefoon terug, maar wilde niet vertellen waar hij was. Het lukte de verkoper om afspraken te maken voor de overdracht van de motor en de teruggave van de telefoon. Er werd een val opgezet in de Ooievaarstraat. Na een korte achtervolging werd een 18-jarige inwoner van Breda aangehouden. Enkele vrienden van hem bemoeiden zich met de aanhouding. De agenten moesten met pepperspray dreigen en er moest fysiek geweld worden gebruikt om de zaak rustig te krijgen. De verdachte is naar het bureau gebracht. De verkoper heeft aangifte gedaan. De verdachte had ook nog schade aan de motor gereden. 

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief