De brand was vrij snel onder controle. De friettent is flink gehavend.
De brand was vrij snel onder controle. De friettent is flink gehavend. (Foto: Ankie Nederlof)

Forse schade friettent De Fer na uitslaande brand

  Politie

BREDA - In de friettent De Fer op het Dr. Jan Ingen Houszplein heeft woensdagmiddag rond twaalf uur brand een uitslaande brand gewoed. De brand veroorzaakte veel rook, maar was al vrij snel onder controle. Volgens getuigen sloeg de vlam in de pan. De eigenaar, Ferry Verstrepen, is overgebracht naar het ziekenhuis. 


Petra Verstrepen, de dochter van eigenaar Ferry Verstrepen, is gebeld en kwam meteen naar de zaak. Ze sprak haar vader Ferry nog kort voordat hij naar de ambulance werd gebracht: "Het begon ineens te roken en toen stond het in de fik, vertelde hij. Hij weet zelf ook niet waar het precies vandaan kwam. Het ging allemaal heel snel. Mensen van de overkant hebben hem naar buiten gebracht." Volgens haar zou Ferry zijn friettent niet willen verlaten. "Er lag nog geld binnen." 

Bredaas begrip
De Fer is een begrip in Breda. De eigenaar staat al sinds bijna zestig jaar in zijn Belgische frietkot op de hoek van het Dr. Jan Ingen Houszplein. Eigenaar Ferry Verstrepen (80) en naamgever van de friettent werd een paar jaar geleden ook al eens getroffen door het noodlot. Toen werd hij thuis overvallen na afloop van een dag hard werken. Hij en zijn vriendin werden onder dreiging van een vuurwapen anderhalf uur vastgehouden en beroofd.


Reacties
De brand maakt veel reacties los onder onze lezers. Voor velen is de friettent een bekend gezicht en vooral een plek waar regelmatig een frietje gehaald of gegeten werd. De brand trok ook veel belangstellenden naar het plein. Ook daar werd verschrikt gereageerd op de brand. Ook Zaterdagmarkt Haagdijk laat weten op Facebook erg aangedaan te zijn door de brand. Zij wensen hun collega veel sterkte toe.

Guus Arnouts

FOTOSERIES