Oktober lijkt voor de politie een geliefde maand om patsercontroles uit te voeren, zoals 19 oktober 2017.
Oktober lijkt voor de politie een geliefde maand om patsercontroles uit te voeren, zoals 19 oktober 2017. (Foto: Tom van der Put/SQ Vision)

Gratis keuring politie voor getunede voertuigen

  Politie

BREDA - Nee, het is geen trucje om je alsnog op de bon te kunnen slingeren; op parkeerterrein P5 bij het NAC-stadion houdt de politie op 27 oktober een gratis grootscheepse controle op technische eisen van verschillende voertuigen. Met name de 'patserbakken' of flink getunede auto's zijn uitgenodigd.


Het technische team van de verkeerspolitie laat zowel auto's en motors als brom- en snorfietsen keuren op de belangrijkste punten. "Mocht er sprake zijn van een overtreding, dan schrijven we geen bekeuringen uit", laat de politie weten. Ook wordt er geen WOK-signaal (Wacht Op Keuring) afgegeven. Vooral auto's met een extra uitlaatje, donkere folie op de ramen of een grote spoiler zijn vaak risicovoertuigen die niet door een controle komen, de politie hoopt dat op deze manier voor te zijn. 

Het politieteam is die dag tussen 10.00 en 12.00 aanwezig. Het enige waarover de bestuurder moet beschikken is een geldig rijbewijs en verzekering. 

Guus Arnouts


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief