Politie en andere hulpverleners bij House of Pertijs in de Parkstraat na de gewapende overval op woensdag 6 maart.
Politie en andere hulpverleners bij House of Pertijs in de Parkstraat na de gewapende overval op woensdag 6 maart. (Foto: Perry Roovers / SQ Vision)

Juwelier Pertijs: 'Zo snel mogelijk weer de winkel worden die we altijd waren'

  Politie

BREDA - Paul Pertijs, eigenaar van de juwelier House of Pertijs aan de Parkstraat in Breda die woensdag door vier gewapende mannen werd overvallen heeft vrijdagochtend aangifte gedaan. "De politie is mega lief. Ze doen erg hun best; Voor hen is dit ook echt een flinke situatie."


Vrijdag was de winkel weer voor het eerst na de overval weer open. "Op de zaak wil het personeel het niet teveel over de overval hebben", laat Pertijs weten. "Onderling wel, maar niet tegenover klanten. Ze willen zo snel mogelijk dat alles weer 'gewoon' normaal wordt", vertelt de eigenaar. "We hebben gelukkig een heel hecht team."

De bewaker die tijdens de overval gewond raakte aan zijn hoofd, is donderdag door Pertijs zelf opgehaald in het ziekenhuis. "Wil werkt al meer dan twintig jaar voor me. In die tijd heeft hij heel veel kunnen voorkomen, maar dit keer lukte dat niet. Hij is boos en zou het liefst meteen weer beginnen met werken; hij is echt een harde. Maar hij moet voorlopig even rust houden." De juwelier wordt de komende tijd beveiligd door een extern bedrijf. 

Het allerbelangrijkste voor Paul Pertijs is dat alles weer wordt zoals het was. "Dat kost tijd, dat begrijp ik wel", vertelt hij. "Maar we hebben normaal als team echt veel lol en dat willen we gewoon weer terug. We willen zo snel mogelijk weer de winkel zijn die we waren, waar iedereen welkom is."

Vrijdagmiddag heeft de politie met toestemming van de officier van justitie beelden vrijgegeven van de vier mannen die de overval pleegden.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief