Verkeersruzie loopt uit op opzettelijke aanrijding en geweld | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
De jongens werden ook nog geschopt door de verdachten.
De jongens werden ook nog geschopt door de verdachten. (Foto: Rijnhout Media)

Verkeersruzie loopt uit op opzettelijke aanrijding en geweld

  Politie

BREDA - De politie heeft zaterdagavond 4 mei een 22-jarige automobilist en zijn 16-jarige bijrijder aangehouden. Zij hebben tijdens een verkeersruzie op de kruising van de Vlaszak en de Boschstraat opzettelijk tegen een bromfiets gereden. Daarna zouden ze de twee slachtoffers hebben geschopt. Vervolgens zijn ze weggereden. 


Een 19-jarige man uit Ulvenhout reed op zijn scooter, met een 20-jarige vriend achterop, vanuit de Nieuwe Boschstraat rechtdoor de Boschstraat in. Een BMW haalde hen in en sneed hen af. Daarop maakte de 19-jarige man een misprijzend handgebaar. Ook bespuugde hij de auto. Terwijl de bromfietser voor het verkeerslicht stond te wachten, stapten de inzittenden van de auto uit. De bestuurder wees schreeuwend naar hen toen hij het speeksel op de auto zag. 

De bromfietser trok op toen het verkeerslicht op groen sprong. Vervolgens werd de bromfietser op de kruising opzettelijk aangereden door diezelfde BMW, waardoor de bestuurder en zijn vriend op de grond vielen. Beide inzittenden stapten uit. Er werd vervolgens meerdere keren tegen de slachtoffers en de brommer aangetrapt. Uiteindelijk reden de geweldplegers weg in de richting van de Catherinastraat. Er zijn diverse getuigen en camerabeelden van het incident. 

De desbetreffende auto werd door de politie op de Stationslaan gespot. Het stopteken werd gegeven, waaraan de bestuurder voldeed. De 22-jarige jongen uit Breda en zijn 16-jarige bijrijder, eveneens uit Breda, werden aangehouden. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd.

De bromfietsbestuurder liep enkele schaafwonden op. De bijrijder had een pijnlijke neus. De scooter is zwaar beschadigd. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief