Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision

Doorrijder Hamdijk twee weken langer in voorlopige hechtenis

  Politie

BREDA - De man die verdacht wordt van poging tot doodslag op de 79-jarige vrouw die werd aangereden in Breda, blijft twee weken langer in voorlopige hechtenis. Dat heeft de rechter commissaris vrijdag bepaald.


De 27-jarige Bredanaar meldde zich woensdagavond aan het begin van de avond met zijn advocaat op het politiebureau aan de Mijkenbroek in Breda. De man kwam bij de recherche in beeld als verdachte van de doorrijding zondagavond 28 april op de Hamdijk in Breda. Daarbij raakte de 79-jarige vrouw zwaar gewond. De recherche kwam de verdachte mede door tips op het spoor. Eerder woensdag werd in verband met het onderzoek al een auto in beslag genomen.

De man wordt verdacht van het doorrijden na een ongeval waarbij hij zondag 28 april omstreeks 22.55 uur een 79-jarige vrouw aanreed. Het slachtoffer had een hoofdwond, ze was bij kennis maar niet goed aanspreekbaar.  Ze heeft inmiddels meerdere operaties ondergaan en ligt nog steeds in het ziekenhuis.

Een paar dagen na het ongeval meldde een getuige zich. Op basis van zijn verklaring werd een compositietekening gemaakt. Die werd dinsdag vertoond in Opsporing Verzocht. Daarna kreeg de politie een aantal tips waarin ook namen van mogelijke verdachten werden genoemd.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief