395 bekeuringen waren voor het gebruik van een mobiele telefoon achter het stuur.
395 bekeuringen waren voor het gebruik van een mobiele telefoon achter het stuur. (Foto: Rijnhout Media)

Politie schrijft ruim 500 bekeuringen uit tijdens controleweek MONO campagne

  Politie

BREDA - Politieteam Verkeer heeft in samenwerking met de politie Breda van 6 tot en met 10 mei controles verricht in het kader van de MONO Campagne. Daarbij werden ruim 500 bekeuringen uitgedeeld met een totaal bedrag van 128.000 euro. 


Het doel van de MONO Campagne is mensen in het verkeer minder social media te laten gebruiken en te zorgen dat hun aandacht bij het verkeer is. Mono moet net zoals BOB algemeen bekend worden. 

Vanuit een touringcar werden tijdens deze campagneweek overtredingen gespot. De betrokken bestuurders werden vervolgens aan de kant gezet. Daarbij werden in totaal 526 processen-verbaal opgemaakt. Daarvan zijn er 395 voor het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het rijden. Daarnaast reden 22 bestuurders meer dan 30 kilometer per uur harder dan toegestaan. 109 bekeuringen gingen naar overige overtredingen. 

Veel bestuurders zijn hardleers al  het gaat om het gebruik van de mobiele telefoon achter het stuur. Tijdens een actieweek in april in de omgeving Roosendaal werden ook al 503 bekeuringen uitgeschreven. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief