Foto: Rijnhout Media

Meerdere hennepkwekerijen geruimd tijdens hennepruimdag

  Politie

BREDA - Tijdens de hennepruimdag op donderdag 30 mei zijn agenten van verschillende hennepteams is diverse woningen binnengevallen. Op basis van (anonieme) tips en daaruit voortvloeiend recherchewerk, zijn in de eenheid in totaal 2.077 hennepplanten in beslag genomen en vier aanhoudingen verricht.


In Breda werden er meerdere kwekerij ontdekt. In de Stoutenburgstraat troffen agenten een kwekerij aan met 581 planten. Ook bleek dat er sprake was van water- en stroomdiefstal. Een 52-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 32-jarige man uit Zundert werden aangehouden. In de Brouwmeesterstraat werd een hennepkwekerij met 331 planten aangetroffen. Ook hier was sprake van stroomdiefstal. Tenslotte ontdekte agenten 217 planten en 36 stekken in een woning aan de Gielis Beijstraat. Een 40-jarige man werd aangehouden. 

Melden
Het is gevaarlijk om een hennepkwekerij in uw buurt te hebben, daarom vragen we dit zo veel mogelijk bij ons te melden. Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

-       via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
-       via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
-       anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,
-       via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief