19-jarige Rotterdammer steekt man met mes tijdens Dancetour | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
De man kon gelijk aangehouden worden.
De man kon gelijk aangehouden worden. (Foto: Politie)

19-jarige Rotterdammer steekt man met mes tijdens Dancetour

  Politie

BREDA - Een 19-jarige Rotterdammer is zondag 9 juni tijdens Dancetour aangehouden. Hij zou een andere bezoeker met een mes gestoken hebben. De politie heeft de man ingesloten. Het slachtoffer, een 36-jarige man uit Teteringen, raakte licht gewond. Hij kon na behandeling zijn weg vervolgen. 


Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Hij vertelde dat een jongen van rond de 20 jaar opdringerig door het publiek liep. Daarbij duwde hij diverse mensen opzij. Toen het slachtoffer zich omdraaide naar het podium, werd hij zelf opzij getrokken. Hij riep tegen de man dat hij rustig aan moest doen omdat hij niet de enige was op het feest. Vervolgens zag hij dat de jongen een mes vast had. De verdachte maakte daarmee drie stekende bewegingen, waarbij hij werd geraakt in zijn rechterzij. Het slachtoffer is op de EHBO post behandeld. Hij moet langs de huisarts voor een Tetanusprik. Het verhaal van de man werd door getuigen bevestigd. 

Ook zijn er nog zes andere aanhoudingen verricht tijdens Dancetour. Een 18-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht is aangehouden omdat hij een beveiliger zou hebben geslagen. Een 16-jarige Dordtenaar is aangehouden omdat hij het politiebureau weigerde te verlaten. Hij is doorverwezen naar HALT omdat hij onder invloed van alcohol was.

Op de Kloosterlaan werd een 21-jarige man uit Amstelveen aangehouden. Hij zou betrokken zijn geweest bij de mishandeling van een 43-jarige Bredanaar. Twee Bredanaren van 32 en 34 jaar zijn aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Een 16-jarige jongen uit Groningen werd opgepakt omdat hij twee meisjes onzedelijk betast zou hebben. Er werden 19 HALT verwijzingen opgemaakt voor jeugdige alcoholdrinkers en minderjarigen met valse ID-bewijzen.  

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief