De controleurs hebben de situatie als bedreigend ervaren.
De controleurs hebben de situatie als bedreigend ervaren. (Foto: Rijnhout Media)

Eigenaar van kapsalon toont agressie tegen inspecteurs bij controle

  Politie

BREDA - De eigenaar van een kapsalon in Breda heeft woensdag in de rechtbank een taakstraf van 60 uur, waarvan 30 uur voorwaardelijk, opgelegd gekregen. Bij een controle van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) in maart 2018 heeft de man agressie getoond naar twee inspecteurs. De man moet een van de slachtoffers 250 euro betalen. Dat maakt het Openbaar Ministerie bekend. 


Medewerkers van de Inspectie SZW controleerden in maart 2018 de kapsalon op arbeidsvreemdelingen, minimumlonen en arbeidstijden. Daarbij kregen de inspecteurs te maken met een agressieve eigenaar. De man zwaaide met een schaar voor de controleurs en hij rochelde. Daarnaast greep hij een vrouwelijke controleur hard vast en sloeg hij een mannelijke controleur uitdagend met platte hand op de borst. 'Ik doe wat ik wil in mijn zaak', zei de eigenaar destijds tegen de controleurs. De ambtenaren moesten daardoor stoppen met hun controle. 

Daarnaast keerden ook enkele klanten zich tegen de twee controleurs. Vervolgens ontkende de verdachte bij de politie de 'ambtsdwang'. Vandaag moest de man zich verantwoorden voor de politierechter. Zonder dat hij aanwezig was, legde de rechter hem een taakstraf van 60 uur op. De helft daarvan is voorwaardelijk. Daarnaast moet hij een van de slachtoffer 250 euro betalen. Diegene had niet alleen tijdens de controle, maar ook daarna in zijn werk en privéleven last van agressie. 

De officier van justitie bracht tijdens de zitting naar voren dat het tweetal de situatie als bedreigend heeft ervaren. Volgens de rechter kan dit echt niet. De verdachte kan er nog voor kiezen om in hoger beroep te gaan. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief