Agressieve Bredanaar zorgt voor overlast in Sint Willebrord | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
De politie moest pepperspray gebruiken bij de aanhouding.
De politie moest pepperspray gebruiken bij de aanhouding. (Foto: Rijnhout Media)

Agressieve Bredanaar zorgt voor overlast in Sint Willebrord

  Politie

BREDA - Een 35-jarige man uit Breda heeft woensdagavond voor veel overlast gezorgd in Sint Willebrord. Hij viel bekenden lastig, kwam onuitgenodigd in hun huis, vernielde goederen en een ruit. De man verzette zich zo hevig bij zijn aanhouding dat agenten pepperspray moesten gebruiken. 


Woensdagavond kwamen er verschillende meldingen uit Sint Willebrord binnen bij de politie. Al deze meldingen gingen over dezelfde man die voor overlast zorgde. De politie was al een aantal keer betrokken geweest bij de zaak. Omdat niemand aangifte wilde doen, is de 35-jarige man in eerste instantie niet aangehouden.

De politie stuurde hem weg, waarna de man rond middernacht ervoor koos om met een familielid mee naar huis te gaan. Daar misdroeg hij zich ook weer op een dusdanige manier dat het familielid genoodzaakt was om wel aangifte te doen. De Bredanaar had een ruit vernield in de woning en gedroeg zich agressief. 

Verwondingen
Bij de aanhouding verzette de man zich hevig. De agenten moesten pepperspray gebruiken om de man onder controle te krijgen. Op een gegeven moment lukte het om de man in de dienstauto te krijgen. Hij werd vervoerd naar een politiecellencomplex. Tijdens de rit daar naartoe, op de A58 ter hoogte van Etten-Leur, zag hij kans om een ruit uit het politievoertuig te trappen.

De verdachte liep hierbij verwondingen op. Hij is uiteindelijk niet meer naar het politiecellencomplex gebracht, maar naar het ziekenhuis. Daar moest hij ter observatie blijven. De zaak wordt verder opgepakt en onderzocht door de politie. De man wordt op een later tijdstip gehoord.