Foto: Politieteam Weerijs

205 auto's gecontroleerd tijdens actie tegen ondermijning

  Politie

BREDA - Tijdens een actie tegen ondermijning zijn vrijdag 205 auto's gecontroleerd. De controle werd uitgevoerd op het industrieterrein aan het Weide Hek.


De controle werd uitgevoerd vanuit politieteam Weerijs samen met de flex-ME. Het vond plaats op het industrieterrein aan het Weide Hek. Tijdens de controle werden zo'n 205 voertuigen gecontroleerd en geïnformeerd. 

Tekst gaat verder onder de foto.

De actie, die is opgezet door de thematisch wijkagent ondermijning, was er op gericht informatie te verzamelen over wat er zich op en rond het industriegebied af speelt en de ondernemers te informeren over het thema ondermijning.

Ondermijning

De exacte definitie van het begrip ondermijning is moeilijk in een zin samen te vatten, maar grofweg betekent het de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld, de sluipende bedreiging van de integriteit van het openbaar bestuur, overheidsambtenaren en bedrijfsleven, bedreigde bestuurders en ambtenaren, afpersingspraktijken, de innesteling van criminele fenomenen in buurten en woonwijken of het ontstaan van 'vrijplaatsen'. Ondermijning wordt gezien als een maatschappelijk probleem. Voorbeelden: De buurman die wiet verbouwt op zijn zolder waardoor brand kan ontstaan, de bedreiging van de burgemeester, of de dumpingen van drugsafval in wijken. Ondermijnende criminaliteit raakt iedereen.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief