Italiaan opgepakt bij controle op A16: cocaïne met straatwaarde van 1,2 miljoen in beslag genomen | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Politie.nl

Italiaan opgepakt bij controle op A16: cocaïne met straatwaarde van 1,2 miljoen in beslag genomen

  Politie

BREDA - De politie heeft donderdagmiddag een 33-jarige Italiaan opgepakt. Dat gebeurde op de A16 richting de Belgische grens. De man vervoerde 34 kilo cocaïne, met een straatwaarde van 1,2 miljoen euro, in een verborgen ruimte in zijn auto.


Donderdagmiddag controleerde de politie in samenwerking met de Belgische collega's, de Landelijke Eenheid en de Koninklijke Marechaussee op grensoverschrijdende criminaliteit. De 33-jarige bestuurder werd die middag rond 17.00 uur met zijn auto, voorzien van Nederlandse kentekenplaten, bij de A16 richting België gecontroleerd. Tijdens deze controle stuitte de politie op een mogelijke verborgen ruimte in de kofferbak van het voertuig. Door een kier zagen de agenten meerdere pakketten in de afgesloten ruimte liggen. Omdat het vermoeden bestond dat hier verdovende middelen in vervoerd werden, werd de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De auto werd in beslag genomen en de Forensische Opsporing onderzocht de verborgen ruimte verder.

Onderzoek

Uit het politieonderzoek blijkt dat er in totaal 35 pakketten in de verborgen ruimte lagen. Hierin zat in totaal 34 kilo cocaïne. De verdachte zit vast voor verder onderzoek. Hiernaast staat de verdachte gesignaleerd voor uitlevering aan België vanwege verschillende strafbare feiten.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief