Afbeelding
Foto: Handhaving Breda

Volledige trouwstoet rijdt door park Valkenberg: veertig bekeuringen uitgeschreven

Door: Bregje Kop Politie

BREDA - Veertig feestgangers zijn zaterdag op de bon geslingerd nadat zij met hun auto tijdens een trouwstoet door park Valkenberg reden. De politie ontving meerdere meldingen van overlast. 

Omstreeks 16.00 uur zagen handhavers een trouwkoets park Valkenberg in rijden. "Op zichzelf geen bijzonderheid, want het mooi park is vaker het decor voor bruidsfoto's", laat handhaving weten. "Wat deze situatie echter bijzonder maakte, was het feit dat naast de koets ook het hele gevolg, bestaande uit vele auto's, mee het park in reed." 

Gemotoriseerde voertuigen mogen dit park niet betreden, omdat park Valkenberg een voetgangersdomein is. Ook reed de hele stoet tegen het verkeer in om het park te betreden. De voertuigen waren gevaarlijk en hinderlijk geparkeerd. Toen de handhavers contact opnamen met de politie, bleek dat zij al diverse meldingen hadden ontvangen over overlast. 

Veertig mensen werden op de bon geslingerd voor het veroorzaken van gevaar en/of hinder, het niet volgen van de juiste rijrichting en het rijden in het voetgangersdomein. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gistermiddag zagen wij omstreeks 16 uur een trouwkoets het Valkenbergpark in rijden. Op zichzelf geen bijzonderheid want het mooie Valkenbergpark is vaker decor voor bruidsfoto's. Wat deze situatie echter bijzonder maakte was het feit dat naast de koets ook het hele gevolg,  bestaande uit vele auto's,  mee het park in reed. Het Valkenbergpark is een voetgangersdomein waar zonder ontheffing geen gemotoriseerd verkeer mag komen. Daarnaast reed de hele stoet tegen het verkeer in om het park te betreden en parkeerde zij hun voertuigen gevaarlijk en hinderlijk. Toen wij contact opnamen met het operationeel centrum van de politie bleek dat zij al diverse meldingen hadden ontvangen over deze trouwstoet. Wij hebben de stoet aangesproken en in totaal ruim 40 bekeuringen gegeven voor o.a. het veroorzaken van gevaar of hinder, het niet volgen van de juiste rijrichting en het rijden in het voetgangersdomein. #handhaving #breda #samenvoorveiligheid

Een bericht gedeeld door Handhaving Gemeente Breda (@handhaving_breda) op