Foto: Politie

Bredase agenten redden katje dat van 6 hoog naar beneden viel

  Politie

BREDA - Agenten hebben het in de huidige tijd vooral druk met het controleren dat alle coronaregels worden nageleefd. Maar twee agenten hadden zondag ook nog tijd voor een ander klusje: zij redden een katje dat van zes hoog naar beneden was gevallen.


De agenten werden zondag tijdens hun dienst gewenkt door een voorbijganger die hen erop wees dat er een gewond katje op de stoep lag. Het beestje was van zes hoog naar beneden gevallen. Het diertje was ernstig gewond en in shock. Omdat de eigenaren van de kat erg emotioneel en geschrokken waren, hielpen de agenten met het contact met een dierenarts. Ook brachten ze het katje voor de eigenaren naar het dierenziekenhuis. "Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om het de kat zelf naar de dierenarts te brengen. Niet de normale gang van zaken, maar we konden het niet over ons hart verkrijgen."

In het Bredase dierenziekenhuis Anicura bleek vervolgens dat de kat een gebroken gewricht had en een heup uit de kom. Volgens de deskundigen zijn die verwondingen te genezenn. "De eigenaren hebben in ieder geval alles ervoor over om de kater beter te maken", laten de agenten weten. "Dus fingers crossed!"

FOTOSERIES