Marechaussees vinden 15.000 euro en merkgoederen in auto bij Hazeldonk: Albanees (38) aangehouden | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Maartje Roos)

Marechaussees vinden 15.000 euro en merkgoederen in auto bij Hazeldonk: Albanees (38) aangehouden

  Politie

BREDA - De Koninklijke Marechaussee heeft vrijdagmiddag op de grensovergang bij Hazeldonk aan de A16 een 38-jarige Albanees aangehouden. In de auto waarin de Albanees zat werd ruim 15.000 euro aangetroffen. Ook werden er diverse dure merkgoederen en meerdere mobiele telefoons gevonden.


Tijdens een controle Mobiel Toezicht Veiligheid werden de inzittenden van de auto, waarin de verdachte als bijrijder zat, gecontroleerd. De auto was vanuit België de Nederlandse grens gepasseerd. De bestuurder kon geen geldige papieren tonen, waarop een onderzoek in de auto werd ingesteld. 

Marechaussees troffen op diverse plaatsen in het voertuig een totaal bedrag van ruim 15.000 euro aan. Ook werden er diverse dure merkgoederen en meerdere mobiele telefoons gevonden. Eveneens zagen de Marechaussees dat de verdachte een Rolex horloge met een waarde van ruim 36.000 euro om zijn pols droeg. 

Het paspoort van de bestuurder werd achterin de auto gevonden. De bijrijder gaf aan de eigenaar van het geld en de goederen te zijn. Daarop werd hij aangehouden voor witwassen. De man is ingesloten. De Koninklijke Marechaussee onderzoekt de zaak verder.