Bredase verdachte (35) van meerdere auto-inbraken blijft langer vastzitten | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Archief

Bredase verdachte (35) van meerdere auto-inbraken blijft langer vastzitten

  Politie

BREDA - Een verdachte uit Haagse Beemden, die eerder al aangehouden werd op verdenking van meerdere auto-inbraken, moet van de Rechter-Commissaris langer vast blijven zitten. Op donderdag 24 september 2020 werd de man (35) in zijn woning aangehouden. Agenten hadden het vermoeden dat er in zijn woning gestolen goederen lagen. Dat bleek inderdaad zo te zijn.


De afgelopen tijd werd de wijk Haagse Beemden geteisterd door diefstallen uit auto’s. De politie ontving tientallen aangiftes en startte en onderzoek. Via Facebook werd onder andere aandacht gevraagd voor aangetroffen kledingstukken die in de woning van de verdachte lagen. Ook werd een oproep gedaan om camerabeelden ter beschikking te stellen aan het onderzoeksteam. 

De politie ontving meerdere tips en camerabeelden. ''Alhoewel het voor buitenstaanders al duidelijk was dat het onze verdachte was die op de beelden stond was dat voor het team nog niet genoeg om hem aan te kunnen houden'', laat team Weerijs weten. ''Het duurde enige tijd voordat het verzamelde bewijs voldoende was om de verdachte aan te houden.''

Voorgeleiding

De verdachte werd op dinsdag 29 september voor de Rechter-Commissaris geleid. Die besliste dat hij langer vast moest blijven zitten. ''Een mooi resultaat voor het team en de behulpzame bewoners van de wijk'', besluit team Weerijs.

 
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief