Foto: politie

Twee personen aangehouden na achtervolging van Amsterdam naar Bavel

  Politie

ULVENHOUT - Een achtervolging die zaterdagavond begon in Amsterdam-Oost is geëindigd in Bavel. De 22-jarige Marokkaanse chauffeur en zijn 27-jarige bijrijdster zijn aangehouden. 


Een auto, met Frans kenteken, reed zonder licht door Amsterdam. Daarom gaf de politie het voertuig een stopteken. Echter stopte de auto niet, maar reed heel hard weg. Dat zou uitgemond hebben in een achtervolging met meer dan tien politiewagens. Ook werd er een helikopter ingezet. 

De vluchter reed met snelheden van ruim 200 kilometer per uur over de A2 en A27. Daarbij botste de bestuurder ter hoogte van Hank met zijn voertuig tegen een voor hem rijdende auto, die bestuurd werd door een 23-jarige vrouw uit Lelystad. De geschrokken bestuurster klapte met haar hoofd naar voren, maar wist haar auto nog veilig naar de vluchtstrook te manoeuvreren. De achterbumper van haar auto raakte flink beschadigd. Zij heeft aangifte gedaan van verlaten plaats ongeval. Een Belgische automobiliste heeft zaterdagavond ook nog melding gemaakt van schade door een brokstuk die bij tegen haar auto kwam. 

Uiteindelijk lukte het de politievoertuigen om op de A27 ter hoogte van knooppunt Sint-Annabosch bij Bavel de verdachte met zijn auto in te sluiten en tot stoppen te dwingen. Hij werd gearresteerd en ingesloten. Ook de bijrijdster, een 27-jarige Francaise, werd aangehouden. Zij werd echter na de voorgeleiding weer vrijgelaten.