Foto: Politie

Man (24) probeert agent te slaan en te bespugen bij aanhouding op Nieuwe Boschstraat

  Politie

BREDA - De politie heeft zaterdagmiddag een 24-jarige man aangehouden op de Nieuwe Boschstraat in Breda. Hij zou daar een medewerker van een winkel hebben mishandeld. Ook toonde hij verward gedrag bij zijn aanhouding en verzette hij zich hevig. 


Rond 12.40 uur kwamen agenten ter plaatse op de Nieuwe Boschstraat omdat een persoon een medewerker van een winkel zou hebben mishandeld. Al snel zagen agenten de verdachte zitten. In eerste instantie leek de hij mee te werken aan de aanhouding, maar toen de agent de man wilde boeien, trok hij zijn arm weg en probeerde hij de agent te slaan. Er ontstond een korte worsteling om de man onder controle te krijgen, waarbij de verdachte in het gezicht van de agent probeerde te spugen. De agent besloot daarom pepperspray te gebruiken, maar de 24-jarige verdachte bleef zich verzetten. 

Uiteindelijk lukte het de verdachte in handboeien te slaan, weliswaar nog steeds onder hevig verzet. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed was van drugs, werd de ambulance opgeroepen. De man is onder politiebegeleiding meegenomen naar het ziekenhuis. 


 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief