Foto:

Bredase (25) negeert rode kruizen na ongeval op A27

  Politie

BREDA - Een 25-jarige automobiliste uit Breda heeft vanmorgen op rijksweg A27 twee ‘forse verkeersovertredingen’ begaan. Ze negeerde rode kruizen en reed over een puntstuk om toch de afrit te kunnen nemen. De vrouw krijgt een proces-verbaal en is door de politie aangemeld voor de EMG Cursus.  


Op de A27 vond vanmorgen een ongeval plaats. Politie en Rijkswaterstaat waren bij de afslag Oosterhout/Dongen bezig met het afhandelen van de aanrijding, toen zij een auto voorbij zagen rijden. Een Bredase automobilist negeerde namelijk de rode kruizen en reed met een snelheid van boven de 50 kilometer per uur tussen de pylonen door. Hierbij kwam ze binnen drie meter langs een politieagent, om zo toch nog de afrit te kunnen nemen.

De vrouw krijgt een proces-verbaal voor het negeren van een rood kruis en rijden over het puntstuk. Verder heeft de agent de overtreedster bij het CBR aangemeld voor de verplichte EMG cursus, de Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer.

Deze cursus, kost momenteel 1267 euro en is voor bestuurders die met de politie in aanraking zijn gekomen omdat zij gevaarlijk rijgedrag hebben vertoond en/of de verkeersregels hebben overtreden.

Bregje Kop
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief