Foto: Shutterstock

Man wordt getaserd en krijgt een pistool op zich gericht tijdens ruzie

  Politie

BREDA - Bij een conflict in de Zwaanhoefstraat in Roosendaal raakte afgelopen nacht een 22-jarige inwoner van Breda gewond toen hij meermaals werd getaserd. Ook kreeg hij een pistool op zijn hoofd gericht. De politie hield twee verdachten aan.

Bij een conflict in de Zwaanhoefstraat in Roosendaal raakte afgelopen nacht een 22-jarige inwoner van Breda gewond toen hij meermaals werd getaserd. Het slachtoffer was vannacht op bezoek bij een vriend in een appartementencomplex aan de Zwaanhoefstraat in Roosendaal. Rond 01:00 uur verliet hij deze woning.

Kort hierna hoorde de vriend dat er buiten zijn appartement ruzie was. Daar zag hij dat zijn bezoeker op de grond lag.

Conflict


Een man en een vrouw, die de vriend herkende als zijn onderburen, hadden ruzie met hem. De onderbuurman schoot daarbij met een stroomstootwapen en drukte meermaals af waardoor het slachtoffer verschillende stroomstoten kreeg. Daarna pakt hij een pistool en richtte dit op het hoofd van het gewonde slachtoffer. Kort daarna ging het stel hun woning in, waarna de politie werd gebeld.

Aanhouding

De verdachte gaf echter geen gehoor aan de oproep van de toegesnelde politie om naar buiten te komen. Daarom werd de deur van zijn appartement geforceerd. Beide personen, een man van 35 en een vrouw van 32, werden aangehouden.

In de woning werden de taster en een (start-)pistool aangetroffen. Het 22-jarige slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis. Naar de exacte aanleiding en toedracht van het voorval wordt nog nader onderzoek gedaan.