Afbeelding

Twee kinderen (12 en 14) aangehouden voor beroving en mishandeling

Door: Hanneke Marcelis Politie

BREDA - Twee jongens (12 en 14 jaar) zijn woensdagavond aangehouden. Ze zouden een leeftijdsgenoot beroofd hebben en mishandeld. Dat gebeurde in een steegje aan de Ginnekenstraat.


Op woensdag 28 september om 18.45 uur meldde een 15-jarige jongen zich aan het politiebureau. Hij vertelde dat hij kort daarvoor mishandeld en beroofd is van 5 euro door twee jongens. Eén van de jongens kent hij. Op basis van het signalement van de andere wist een agent wie de andere jongen is. Hij had die jongen eerder die avond al aangesproken over een mogelijke bedreiging in het winkelcentrum de Barones.

Beroving
Het slachtoffer liep met een vriend in de binnenstad toen hij de twee verdachten zag lopen met een meisje. Ze riepen hem en pakten hem vast. Ze namen hem mee een steeg in bij de Ginnekenstraat. Daar sloegen en schopten ze hem. Het slachtoffer had 5 euro in zijn zak, wat ze van hem afpakken. Op het moment dat er andere mensen langs liepen, renden de verdachten weg. Het meisje heeft de hele beroving en mishandeling gefilmd. De aangever verklaart dat hij al eerder door het tweetal is mishandeld.

De zaak werd overlegd met de officier van justitie. Ondanks het feit dat de verdachten minderjarig zijn geeft ze, gezien de ernst van de situatie, toestemming om de beide jongens buiten heterdaad aan te houden en eventueel voor de nacht in te sluiten. Beide jongens zijn kort daarna aangehouden.