Afbeelding
Foto: Politie.nl

Dealer gooit drugs uit het raam in Breda: ‘Levensgevaarlijk voor spelende kinderen’

Door: Hanneke Marcelis Politie

BREDA - De politie heeft dankzij een oplettende getuige een mogelijke drugsdealer kunnen aanhouden in Breda. De dealer had voor de politiecontrole zijn drugs snel uit het raam gegooid. “Levensgevaarlijk voor spelende kinderen”, aldus de politie.

Op maandag 21 november om 14.00 uur wilde een surveillance-eenheid in Breda een auto controleren. In die auto reed een man die een bekende is van de politie. De man weet echter de controle in eerste instantie te ontlopen. Uiteindelijk treffen agenten de auto aan met de bestuurder, een 30-jarige inwoner van Breda, op de Baliëndijk. Bij de controle wordt niets aangetroffen en de man mag zijn weg vervolgen. 

De agenten rijden weg, maar worden iets verderop aangesproken door een getuige. De getuige vertelt aan de politie dat hij een zwarte auto heeft gezien waar drugs uit het raam werden gegooid. Dat blijkt de auto te zijn die de agenten zojuist hadden gecontroleerd. 

De agenten vinden uiteindelijk op straat 40 bolletjes drugs. De verdachte kan korte tijd later alsnog aangehouden worden. Bij zijn fouillering worden ook nog eens 4 bolletjes gevonden. Hij is aan het bureau ingesloten voor de nacht. “Het is goed dat de getuige de politie benadert. Je moet er toch niet aan denken dat spelende kinderen de drugs hadden gevonden”, stelt de politie. “Wilt u ook dat uw woonomgeving veilig blijft? Meld dan verdachte situaties zoals het mogelijk dealen van drugs. Dat kan via 0900-8844 maar ook anoniem via 0800-7000.”