Afbeelding
Foto: politie.nl

Bewoner Kasterleestraat betrapt twee inbrekers op heterdaad

Door: Hanneke Marcelis Politie

BREDA - De politie heeft maandagavond een man aangehouden die vermoedelijk betrokken was bij een woninginbraak eerder die avond aan de Kasterleestraat. Een andere verdachte lukte het te ontkomen.

De bewoner van een woning aan de Kasterleestraat hoorde maandagavond rond 22.00 uur inbraakgeluiden en betrapte twee mannen. Die mannen gingen er snel vandoor. De politie werd gebeld en het signalement van de mannen werd doorgegeven. 

Ook handhavers van de gemeente Breda, die in de buurt waren, kregen het signalement te horen. Op de Brusselstraat zagen zij twee mannen rennen. Ze bleven in de buurt en waarschuwden politieagenten die meteen ter plaatse kwamen. Eén van de mannen bleef staan, de ander vluchtte. De man die is blijven staan, is aangehouden door de agenten. Zijn signalement kwam overeen met beelden die met een camera waren opgenomen. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij dinsdag wordt gehoord. Zijn kompaan is niet meer aangetroffen.

De aangehouden verdachte is 39 jaar. Hij heeft geen woonadres in Nederland. Van het slachtoffer werd een aangifte opgenomen van poging inbraak.