De Westerparklaan, foto ter illustratie
De Westerparklaan, foto ter illustratie Foto: Perry Roovers

Boze man (19) rijdt date van zijn ex-vriendin opzettelijk van de weg

Door: Hanneke Marcelis Politie

BREDA - De politie heeft vrijdag rond 01.20 uur een 19-jarige man uit Made op zijn huisadres aangehouden. Hij wordt verdacht van het opzettelijk veroorzaken van een aanrijding. Hij zou met zijn busje op de Westerparklaan in Breda bewust tegen de auto van een 20-jarige man uit Vlijmen zijn gereden. De eigenaar van die auto heeft aangifte gedaan. Hij herkende de veroorzaker als de ex van de vrouw waarmee hij eerder die avond uit geweest was.

De aanrijding vond donderdagavond plaats. Het slachtoffer was die avond uit eten gewoon met een vriendin, en had haar thuis afgezet. Hij reed met zijn auto op de rechterrijstrook van de Westerparklaan, toen hij werd aangereden door een Mercedusbusje. Die kwam vanaf de linkerrijstrook plotseling in één keer zijn kant op en botste tegen de linkerkant van zijn auto. Het busje kwam half in de berm en half op de weg tot stilstand.  

Het slachtoffer stopte, en zag dat de bestuurder die het ongeluk veroorzaakt had uitstapte en met gebalde vuist zijn richting op kwam. Hij herkende de man als de ex van de vrouw die hij net had thuis gebracht. Hij startte snel zijn auto en is via de berm en fietspad weggereden. Hij heeft de aanrijding direct bij de politie gemeld. Zijn auto heeft schade aan de linkerzijkant. 

Motor nog warm
Agenten hebben direct een onderzoek ingesteld in Made nabij het huisadres van de verdachte. Zij troffen de bedoelde Mercedesbus aan met verse schade aan de rechterzijde. Bovendien was de motorkap nog warm. Hierop is de verdachte, een 19-jarige man uit Made aangehouden ter zake vernieling en poging zware mishandeling.