Politiek Breda is 'vete' Ginneken moe

Politiek

BREDA - Politiek Breda voelt zich niet geroepen de langslepende problemen tussen Ginneken Bewonersbelangen en de wijkraad Ginneken = Ginneken op te lossen. Dat bleek woensdagavond tijdens de commissievergadering Bestuur.

Wim Siegmund, voorzitter van Bewonersbelangen, wilde vanavond een ultieme poging doen zijn onvrede over de gang van zaken binnen de wijkraad op de politieke agenda te zetten.

Het inmiddels bij veel Bredase politici bekende verhaal deed de meesten van hen steunen en kreunen.'Geen intresse, word er moe van', waren enkele van de opmerkingen.

"Volgens mij gaat in het Ginneken er hetzelfde aan toe als in de andere wijkraden. Ik heb een harde boodschap voor u, maar ik denk dat geen enkele fractie het zo belangrijk vindt om het op de agenda te zetten", aldus fractievoorzitter van D66 Saskia Boelema

Selcuk Akinci liet weten dat hij de situatie in de wijk al sinds 1999 volgt, maar dat blijkt volgens Siegmund niet voldoende: "Ik word onder hand moe van de zaak. Nee, 1976 gaat echt te ver terug", merkte de fractievoorzitter van GroenLinks op.

VVD en PvdA vinden dat de problemen in het Ginneken door de wijk zelf moeten worden aangepakt, zonder hulp van de gemeenteraad. PvdA: "Als grote mensen oplossen", en VVD: "Niemand is gebaat bij een vete tussen personen."

Vorige week was wethouder Pieter van Yperen bereid met beide partijen om de tafel te gaan zitten, maar nadat de wijkraad zich terugtrok, zag de wethouder er van af.

Het geplande gesprek had volgens de wethouder geen waarde meer. "Ik denk dat praten met een partij geen zin heeft. Toch ben ik bereid morgen af te spreken met Ginneken Bewonersbelangen."

'Waarom komt u naar de deze vergadering?', was de vraag vanuit een aantal commissieleden aan de voorzitter van Ginneken Bewonersbelangen. "Dat is eenvoudig", antwoorde Siegmund resoluut. "Wij proberen al twee jaar contact te krijgen met de fracties, maar we horen niets. Daarom trekken we de stoute schoenen aan en als het hier niet lukt dan gaan we ook naar de andere commissies."