Logo bredavandaag.nl

'Hoe gaat soap Adank en Bavelse Berg vandaag aflopen?'

  Politiek

BREDA – Sinds maandagavond wordt er door onder andere Bredase politici druk gespeculeerd over de positie van wethouder André Adank. Adank bekritiseerde in een interview op BredaVandaag.nl en in BN/DeStem de gang van zaken rond de Bavelse Berg.


“Ik ga door met de plannen voor de Bavelse Berg. Als het aan mij ligt, is de evenementehal in 2012 alsnog klaar”, beloofde hij in het interview.

Dat werd hem door de gemeenteraad en het college niet in dank afgenomen. Twee weken geleden besloot de raad unaniem dat het project z’n langste tijd had gehad. De portefeuille Bavelse Berg, Adanks paradepaardje, stond hij gisteren af aan CDA-collega wethouder Janus Oomen.

De gemeenteraad viel ook over de uitspraak van Adank dat hij de raad een onvolledig plan over de Bavelse Berg had voorgeschoteld. “Als je maar een half plan hebt gezien, kun je het project ook niet zomaar afschieten”, vond de wethouder. “Maar”, zo reageerden meerdere politiek partijen, “hij heeft ons helemaal niets laten zien.”

Vooral op miniblog Twitter houden fractievoorzitters en raadsleden elkaar voortdurend op de hoogte. Fractievoorzitter Saskia Boelema van D66: “Vanmiddag 16.00 uur persconferentie door cdavz gooijers en Andre Lips. Wat moet ik hier nu weer van denken?”. Waarop lijsttrekker van SP Joyce van der Sanden antwoordt: “Ik denk dat André iets eerder van zijn wachtgeld gaat genieten dan vanaf maart 2010?”

Ook GroenLinks doet een duit in het zakje. Selçuk Akinci twitterde dinsdag dat ‘het lijkt dat de crisis in politiek Breda is opgelost’. “Dat leek zo”, zegt hij nu. “Totdat ik de zoutloze verklaring van Adank las.”

CDA-voorzitter Pim Gooijers weet op het moment dat Boelema over een persconferentie rept, nog niet dat deze plaats gaat vinden. “Maar ik word waarschijnlijk straks wel op de hoogte gesteld door lijsttrekker André Lips”, verwacht hij.

“Ben erg benieuwd hoe de soap ‘Adank en de Bavelse Berg’ vandaag gaat aflopen", besluit Van der Sanden. "Hij is onbereikbaar voor eigen CDA-fractie, zou gsm uitstaan?”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief