Logo bredavandaag.nl
Cees Meeuwis. Per 8 april 2010 wethouder namens de VVD in Breda.
Cees Meeuwis. Per 8 april 2010 wethouder namens de VVD in Breda.

Portret Cees Meeuwis: Bevlogen Bredanaar

  Politiek

Cees Meeuwis (Breda, 1964) is geen onbekende in Breda. Van 2002 tot en met 2008 was hij voorzitter van de VVD afdeling Breda. De drie jaar ervoor was hij fractievoorzitter in de raad, waarin hij vier jaar zitting had.


Meeuwis groeide op in Breda-noord, volgde de middelbare school aan het Newman College en deed daarna de heao in Breda. Daarna begon hij zijn maatschappelijke carrière bij de PTT, waar hij verschillende directeursfuncties vervulde. Later was hij president-directeur van Enertel. Ook volgde hij een MBA-opleiding aan de Bradford School of Management.

Met Meeuwis krijgt Breda een wethouder die gepokt en gemazeld is in het bedrijfsleven, die bewust heeft gekozen voor voortzetting van zijn politieke loopbaan in het Bredase. Sinds september vorig jaar zat Meeuwis in de tweede kamer namens de VVD, waar hij zich bezighield met luchtvaartbeleid, arbeidsomstandigheden en fraude in de sociale zekerheid.

Een selfmade man, zo omschrijft een partijgenoot hem. Iemand ook die weet wat hij wil en die doelgericht te werk gaat en met passie voor zijn werk. “De goede man op de goede plek.” Dat denkt ook Piet Hein Scheltens (GroenLinks), die nog samen met Meeuwis in de raad zat. “Een stabiel persoon, die goed in het team past. Een aimabel persoon ook, zoals veel VVD’ers.” Volgens Scheltens viel Meeuwis destijds niet op. “Maar misschien is dat een goed teken, in deze moeilijke tijd.”

Meeuwis krijgt het als wethouder zwaar voor zijn kiezen de komende vier jaar. De VVD’er krijgt arbeidsmarkt, economische zaken en welzijn in zijn portefeuille.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief