Logo bredavandaag.nl

Onvrede over ontwikkeling Molenkwartier

  Politiek

BRABANTPARK – De Vrienden van het Molenkwartier zijn niet tevreden over de gang van zaken rond de plannen van hun buurt. Dat maakte de net opgerichte protestgroep donderdagavond bekend. “We zijn ons lamgeschrokken.”


In het schrijven van de bewoners aan het college zien ze graag een aantal verbeteringen in het planproces. Een flink deel van de omwonenden is niet op de hoogte of betrokken geweest meldt Inneke Spape van de Vrienden van het Molenkwartier donderdag tijdens de commissie Ruimte.

“Niemand was op de hoogte van het plan en we hadden als omwonenden geen formele inspraak. We zijn echt overvallen door de plannen. Liever willen we nu vooraf komen tot afspraken in plaats van bezwaar aan te tekenen. We willen graag een open gesprek”, zegt Spape.

Wethouder Alfred Arbouw maakte duidelijk dat het plan voor het Molenkwartier voor het nieuwe college al zover gevorderd was dat niet gekozen is voor een discussie hierover. “Wel wil ik met de bewoners het gesprek aangaan.”

Volgens Spape houdt het plan inhoudelijk onvoldoende rekening met de kansen en ontwikkelingen in de omgeving. De Vrienden van het Molenkwartier vragen meer aandacht voor een aantal speerpunten.

“We zijn geschrokken van het gebrek aan aansluiting aan de bestaande fraaie stedenbouwkundige structuur van de rest van de Teteringsedijk. En het ontbreekt aan voorstellen gericht op het versterken van de leefbaarheid en de verkeersveiligheid.”

De Vrienden van zetten in op een kwalitatief ‘beter’ plan. “Want”, zo stelt Spape: “we willen zo min mogelijk vertraging, maar een duurzame kwaliteit en betere houdbaarheid belangrijker blijven dan snelheid.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief