Logo bredavandaag.nl
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/2011-07-27/woonzorgcomplex-voor-mensen-met-schizofrenie-leistraatfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/2011-07-27/woonzorgcomplex-voor-mensen-met-schizofrenie-leistraatfoto Erik Eggens

College: ‘Voldoende accommodaties in de stad’

  Politiek

BREDA – Na het sluiten van de helft van de buurtcentra, blijven er volgens het college van burgemeester en wethouders voldoende mogelijkheden voor alternatieve buurcentra over.


Volgens het stadsbestuur blijkt uit de evaluatie 'Alles onder één dak' dat het huidige gebruik van accommodaties beter kan en dat er sprake is van overcapaciteit. “Er blijven in de stad voldoende andere accommodaties over waarin organisaties en activiteiten huisvesting kunnen vinden. In gesprekken met de wijkcentra krijgt dit de aandacht. Ook onze gebiedsmanagers staan klaar voor beheerders en gebruikers om hen te helpen bij het vinden van alternatieve locaties”, aldus wethouder Saskia Boelema.

Verdwijnen
De locaties die in de plannen van het college geschrapt worden zijn Biesdonk, Doornbos, Driesprong, Geeren-Noord, Geeren-Zuid, Inloophuis, Kapelhof, Kraaienest, Loper, Scheldestraat, Spoorhuis, Toma, IJpelaar /Overakker, Zilverberk, Dobbelsteen, Haay, Incom en Merhaba. “Voor vier hiervan wordt onderzocht of zij een alternatieve maatschappelijke invulling kunnen krijgen die kostenneutraal is. Dit zijn Zilverberk en, binnen het traject van wijkontwikkeling, ook Loper, Scheldestraat en Toma.”

Blijven
De buurtcentra die blijven zijn Beemdentil, Belcrum, Blaker, De Vlieren/Huis van de Heuvel, De Koe, Drie Linden, Gerardus Majella, Kievitslaar, Liesbos, Meidoorn, Noorderlicht, Pekhoeve, Poelewei, ´t Klooster, ´t Web, Vianden, Wegwijzer en Zandberg.

Het college baseert de keuze vooral op gemeentelijk beleid zoals de norm voor het aantal accommodaties per inwoner, Geschikt Wonen voor Iedereen en Meedoen@Breda. “Verder is gekeken naar mogelijkheden voor alternatieve huisvesting in de omgeving, bezetting en draagvlak in de wijk. Tot slot is gekeken naar eigenschappen als multifunctionaliteit, bereikbaarheid en exploitatiewaarde.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief