Logo bredavandaag.nl
gemeenteraadsverkiezingen

Coalitie PvdA, SP, Breda'97, GroenLinks en CDA definitief

  Politiek

BREDA - De vijf partijen SP, CDA, PvdA, GroenLinks en Breda'97 hebben overeenkomst bereikt over een coalitieakkoord. Aankomende donderdag presenteren de vijf de plannen voor Breda voor de komende vier jaar.


Ook is duidelijk wie de wethouders worden: Miriam Haagh (PvdA), Patrick van Lunteren (SP), Bob Bergkamp (CDA), Bernie van den Berg (Breda’97) en Selcuk Akinci (GroenLinks) zetten de komende jaren de toon als beleidsvoerders.

“De komende dagen wordt hard gewerkt aan de definitieve tekst van het akkoord:, zo meldt Van Lunteren namens de vijf partijen. Daarna zijn nog een aantal formele stappen te nemen. “Voor en na de Pasen delen de onderhandelaars het resultaat met de fracties en leden van hun partijen. De afdelingen van die partijen moeten hun akkoord voor deelname geven. Dat is een go of no go”, aldus de SP-voorman. Aanpassing van de inhoud is niet aan de orde.
Inhoudelijk willen de partijen nog geen toelichting geven. “Pas als alle formele stappen gezet zijn, komen de onderhandelaars met definitieve informatie naar buiten.”

Donderdag 24 april presenteren de onderhandelaars het coalitieakkoord tijdens een openbare bijeenkomst tussen 16 en 17.30 uur in ONS buurthuis, Evert Spoorwaterstraat 41 (Geeren Zuid). In een extra raadsvergadering op 15 mei moet het coalitieakkoord in de raad worden behandeld en wordt het nieuwe college geïnstalleerd.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief