Logo bredavandaag.nl

Wethouderschappen zorgen voor verschuiving in fracties

  Politiek

BREDA - Nu GroenLinks, Breda’97, SP, PvdA en CDA een coalitie gevormd hebben, moet er ook geschoven worden in de fracties. Alle partijen leveren namelijk een wethouder. Per 15 mei worden de wethouders geïnstalleerd.


Bij Breda’97 wordt lijsttrekker Bernie van den Berg wethouder. Dick Vuijck, die de derde plaats op de lijst had, schuift daarmee in de fractie en wordt fractievoorzitter. “Dick heeft de meeste ervaring, dus dat is een logische keuze”, licht Van den Berg toe.

GroenLinks moet nog stemmen over hoe er geschoven gaat worden. Nu Selcuk Akinci zijn wethouderschap verlengt, schuift Jos Koniuszek (plaats 4) hoogstwaarschijnlijk een plek naar boven. Monica Teklenburg wordt dan fractievoorzitter.

Henk van der Velde wordt fractievoorzitter bij de PvdA. Huidig lijsttrekker Miriam Haagh wordt immers wethouder. Rob Sips (plaats 4) wordt het vierde raadslid voor de PvdA.

De SP vindt in raadslid Bas Maes de nieuwe fractievoorzitter. Hij volgt Patrick van Lunteren op, die nu wethouder wordt. René Spiegels schuift een plek naar boven en wordt het zesde raadslid voor de SP.

Voor het CDA blijft Bob Bergkamp aan als wethouder. Peter Elbertse blijft fractievoorzitter. Nu Bergkamp van plaats twee op de lijst naar een wethoudersstoel gaat, schuift Caspar Rutten aan bij de raadsfractie. Hij krijgt de zesde zetel.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief