Logo bredavandaag.nl
Demonstratie foto flickr
Demonstratie foto flickr

Klein deel Bredase ambtenaren in staking

  Politiek

BREDA - De ambtenarenvakbonden zijn van plan om aanstaande woensdag te gaan staken. De onderhandelingen over een nieuwe CAO zitten al meer dan anderhalf jaar vast. De actiebereidheid onder de Bredase ambtenaren is echter niet groot. Tot nu toe hebben ongeveer 15 actievoerders zich aangemeld.


Jos de Roij van actiecomité Breda denkt niet dat de groep van 15 actievoerders nog groter wordt. "De actiebereidheid is beperkt. Dat is een tendens die zich in meer plaatsen voordoet." Volgens De Roij durven weinig ambtenaren hun hoofd boven het maaiveld uit te steken. "Bij veel collega's proef ik het gevoel dat het veiliger is om stil te zitten en dat is jammer."

Ondanks de desinteresse van de ambtenaren denkt hij wel dat de thuisblijvers het eens zijn met de eisen van de vakbonden. "De loonontwikkeling van de ambtenaren loopt gewoon uit de pas in relatie met de markt. Onze koopkracht wordt daardoor aangetast." De Roij verwacht dat de verschillende partijen snel weer verder zullen onderhandelen over een nieuwe CAO.

De burger zal overigens weinig merken van de acties. Iets dat actiecomité Breda ook belangrijk vindt. Zij hebben dan ook in goed overleg hun plannen voorgedragen aan de werkgevers. "De burger mag best zien dat we actief zijn, maar mag er verder geen hinder van ondervinden. Die kunnen er tenslotte ook niks aan doen", besluit De Roij.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief