Logo bredavandaag.nl
Amphia artist impressie van de nieuwbouw zoals die in 2019 gereed moet zijn.
Amphia artist impressie van de nieuwbouw zoals die in 2019 gereed moet zijn.

Hypermodern Amphia ziekenhuis weer een stapje dichterbij

  Politiek

BREDA - Het hypermoderne ziekenhuis dat Amphia moet gaan worden is weer een stapje dichterbij. De gemeenteraad heeft donderdagavond 8,52 miljoen euro krediet beschikbaar gesteld. Dat geld is onder nodig voor aanpassingen aan de openbare ruimte die verbonden zijn aan de verbouwing van Amphia Molengracht.


De gemeente draagt 2,85 miljoen euro bij uit het Meerjaren Investeringsplan. De overgebleven 5,67 miljoen euro komt van Amphia. In 2019 moeten alle afdelingen van het ziekenhuis samengevoegd worden op één locatie.

Dan sluit Amphia haar andere locatie, Langendijk. Die grond wordt dan verkocht aan een ontwikkelaar. Op die locatie mogen er maximaal 254 wooneenheden gerealiseerd worden.

De raadspartijen toonden zich unaniem verheugd met de ontwikkeling. “We zijn blij dat er wordt geïnvesteerd in het ziekenhuis”, gaven SP en GroenLinks aan. Het CDA stelde dat Amphia door de verbouwing een hoogwaardig regionaal ziekenhuis zou worden. “We zijn trots op zo’n ziekenhuis. Het is de grootste werkgever van Breda”, zei de VVD. “Daarnaast zijn de plannen duurzaam”, sprak D66. “En dat is een belangrijke stap”, vond PvdA.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief