Logo bredavandaag.nl
Amber Janssen

Op campagne: D66 straalt bij de ZonneWIJde

  Politiek

BREDA - Aftellen naar de verkiezingen op 15 maart betekent ook dat de politici over elkaar buitelen tijdens bezoekjes aan de stad. Deze dinsdag: D66, dat met een bus Breda aandoet  en de ZonneWIJde aanschouwt.


Als het zonnetje begint door te breken, komt de campagnebus van D66 aan bij de ZonneWIJde in Breda. Leden van de fractie van D66 stappen uit en beginnen hun werkbezoek aan het ‘grootste publieke zonnepark van Nederland’.

De ZonneWIJde krijgt een bezoekje van de campagnevoerders omdat deze dag in het teken staat van duurzaamheid, een belangrijk thema voor de democraten. Dus wachten de lokale vertegenwoordigers de bus uit Brussel op.

Wethouder Paul de Beer, fractievoorzitter Tim van het Hof en raadsleden Frank Toeset en Faissal Boulakjar verwelkomen het gezelschap, dat vervolgens van de voorzitter van het burgerinitiatief ZonneWIJde, Edwin Waelput uitleg krijgt over het project.

Samen met kandidaat Kamerleden Kees Verhoeven, Arend Meijer en Achraf Bouali betreden ze de poorten van het beveiligde terrein en beginnen met de rondleiding. Op het terrein, dat van de gemeente gehuurd wordt, staan bijna 7000 zonnepanelen. Deze moeten jaarlijks 650 huishoudens van energie voorzien.

De zonnepanelen staan los op de grond. “Hierdoor is het mobiel, tijdelijk en makkelijk verplaatsbaar”, aldus Waelput. Frank Toeset, raadslid in Breda, geeft aan: “Wij hebben al een motie ingediend om braakliggende terreinen te gebruiken voor het opwekken van stroom.”

Wethouder Paul de Beer heeft de plannen voor de ZonneWIJde al vier jaar gevolgd. Hij is tevreden met hoe het er momenteel voor staat. “Er is eigenlijk niks op aan te merken. Ik denk dat we nu de verworven kennis makkelijker met nieuwe projecten kunnen delen”, aldus De Beer.

Arend Meijer, 25e op de kieslijst, vertelt wat stemmen op D66 gaat betekenen voor Breda. “Wij scoren het beste op de energie ambities, de ZonneWIJde is een voorbeeld van hoe de gemeente hier ook mee bezig is. Ik denk dat Breda hiervan kan profiteren.”

Als iedereen foto’s heeft gepost van zichzelf en elkaar bij de ZonneWIJde op Facebook, Twitter en Instagram kan de dieselbus weer door. Op naar de Willemspoort in Den Bosch, voor de volgende stop.

Kees Verhoeven on TwitterWoensdag in Breda: Geert Wilders en het Chassédebat.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief