Logo bredavandaag.nl
Opening eerste nieuwe tappunt, door wethouder Miriam Haagh en de algemeen directeur van Brabant Water
Opening eerste nieuwe tappunt, door wethouder Miriam Haagh en de algemeen directeur van Brabant Water (Guïljo van Nuland)

‘Beslissing over watertappunten aan school zelf’

  Politiek

BREDA - Scholen beslissen zelf of er een watertappunt op het schoolplein komt. Dat schrijft het college als antwoord op vragen van GroenLinks.


GroenLinks stelde in een brief aan het college vragen over watertappunten op scholen. De partij wil dat er meer watertappunten op scholen komen.

Het college geeft aan via JOGG Breda watertappunten aan te bieden bij de scholen. “Scholen beslissen zelf of zij een watertappunt willen plaatsen, beheren, onderhouden en dragen daar ook zelf de kosten voor. Daarom laten we de keuze aan de school“, reageert het college in een een brief.

Bredase scholen worden volgens het college geholpen bij promotie van een gezonde leefstijl. “We adviseren en stimuleren scholen om de gezonde keuze de makkelijke keuze te laten zijn en hun leerlingen te stimuleren te bewegen en gezond te eten”, aldus het college.

Elf middelbare scholen werken volgens het programma van het Voedingscentrum aan een gezonde schoolkantine. Drie middelbare scholen hebben een themacertificaat Voeding van het vignet Gezonde School behaald, dit is een vervolg op dit programma.

Het college meldt dat Breda samen met Brabant Water dertig nieuwe watertappunten realiseert in openbare ruimte. Eind dit jaar zijn er daarmee 43 watertappunten in Breda.


 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief