Logo bredavandaag.nl
Henk Voermans

‘Breda moet illegale feesten in bossen hard aanpakken’

  Politiek

BREDA - Organisatoren van illegale feesten in bossen moeten hard worden aangepakt. Dat betoogt de VVD in een set vragen aan het college.  Zo zou een ‘weekendje weg’ ingezet kunnen worden.


Hiermee wordt bedoeld dat als deze organisatoren op vrijdag worden gepakt, ze tot zondag in de cel kunnen blijven, om te voorkomen dat er meer illegale bosfeesten kunnen plaatsvinden

 Aanleiding van de roep om harde maatregelen is de aankondiging van organisator De Raaf dat ze meerdere illegale bosfeesten in een weekend wil gaan organiseren. De Raaf stelde in een interview met BN DeStem dat er in Breda meer ruimte voor dit soort vrije feesten zou moeten zijn.

Met deze illegale protestactie wil De Raaf de gemeente Breda voor het blok zetten. Dit soort illegale feesten kosten veel politiecapaciteit en voldoen niet aan de eisen die worden gesteld voor een veilig feest, gaf een woordvoerder van de politie al aan. Bovendien worden deze feesten gehouden in bossen, dit kan voor zowel natuur als dier gevaar en schade opleveren.

Volgens de VVD kan het nooit zo zijn dat een evenementenorganisatie als De Raaf de gemeente Breda op deze manier chanteert. “De Bredase VVD is dan ook van mening dat de politie en de gemeente hier hard tegen moeten optreden.”

De VVD vraagt zich af of er gesprekken geweest zijn tussen de gemeente Breda en de Raaf. De liberalen pleiten bovendien voor het in beslag nemen van muziekinstallaties.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief