Logo bredavandaag.nl
Thijs Kroezen

Nog steeds onvrede oppositie over kosten Serious Request

  Politiek

BREDA - De gezamenlijke oppositiepartijen willen voor de raadsvergadering van woensdag en donderdag alsnog antwoord op vragen over de kosten-overschrijding rond Serious Request en de kosten van Winterland. Dat maken ze duidelijk in een brief aan het college.


De verzamelde oppositie (CDA, GroenLinks, Volkspartij Breda, BOB, Elbertse/Groeneweg, Breda’97) neemt geen genoegen met de uitleg die burgemeester Depla en wethouder Boaz Adank afgelopen maandag gaven tijdens de commissievergadering.

Serious Request kostte Breda 850.000 euro, vijf ton meer dan geraamd. Een belangrijk deel van deze extra kosten kwam voor rekening van de beveiliging. In de commissievergadering stelde Depla dat ‘veiligheid niet door een prijs bepaald kan worden’.

Dat is tekort door de bocht, geeft Basile Lemaire (Volkspartij Breda) aan. “Want hoe voorkomen we dan dat we bij nieuwe evenementen weer voor zo’n verrassing komen te staan”, vraagt hij zich af.

Omdat dit ook niet duidelijk wordt uit de evenementennota die tijdens de raadsvergadering van woensdag of donderdag wordt behandeld, willen de oppositiepartijen daarvoor helderheid. Komt er geen duidelijkheid, dan wordt er niet gesproken over de evenementennota. “Wat mij betreft niet”, stelt Lemaire.

Peter Elbertse (Elbertse/Groeneweg) kan die gedachte wel volgen. “Maar laten we eerst afwachten of we antwoorden krijgen.”  

  

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief