Logo bredavandaag.nl

Alle wijken krijgen budget in Breda Begroot

  Politiek

BREDA - Na pilots in Princenhage en Prinsenbeek krijgen ook de overige dorpen en wijken van Breda de kans om mee te doen in Breda Begroot.


Inwoners van de verschillende wijken kunnen zich tot en met eind september opgeven voor het project. Na september starten de wijken die zich hebben aangemeld met een kick-off, waarin het project verder wordt toegelicht en de spelregels worden uitgelegd. Ook worden de wijkteams dan ondersteund op financieel gebied.

Het is de bedoeling dat de wijken en dorpen begin 2018 met behulp van een begrotingsspel de thema’s uitwerken naar concrete voorstellen. Vervolgens kunnen wijkbewoners aan de eind van het eerste kwartaal stemmen op het beste voorstel, dat dan in de loop van het jaar wordt uitgevoerd.

Het idee van Breda Begroot is dat de wijken en dorpen een deel van het gemeentelijke budget zelf kunnen besteden. Daarbij gaat het om zaken waarvoor in de gemeentelijke begroting al geld is gereserveerd. Deelnemende wijke  en dorpen kunnen dit geld dan naar eigen inzicht besteden. “Moet er meer of minder geld naar fietsvriendelijke straten, kunst in het openbaar of activiteiten voor jongeren in het dorp?”, geeft de gemeente als voorbeeld.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief