SP Breda
gemeenteraadsverkiezingen

SP: ‘Focus op zorg, betaalbaar wonen en inkomen’

  Politiek

BREDA - SP Breda wil de komende vier jaar veel aandacht voor investeren in de zorg, het realiseren van voldoende betaalbare woningen en de inkomenspositie van de Bredanaar. Dat geeft de partij aan in het deze week gepresenteerde verkiezingsprogramma.


Een ander belangrijk speerpunt daarin: “Problematische schulden neemt de gemeente over om erger te voorkomen.” Malafide incassobureaus mogen geen ruimte krijgen namelijk, aldus de partij.

“De budgetten voor zorg staan onder druk, een betaalbaar huis is nog altijd schaars en één op de tien Bredanaars leeft in armoede, waaronder ruim 4.000 kinderen. Een sterke SP is en blijft daarom onmisbaar in Breda,” aldus lijsttrekker Bas Maes.

Het programma voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen draagt de titel: ‘SP Breda - Maakt het verschil’. Daarmee refereert de SP niet alleen naar de plannen voor de komende vier jaar, maar kijkt ze ook terug op de successen van de afgelopen raadsperiode.

De partij verkondigt enthousiast dat, mede door voor het eerst in 25 jaar onderdeel te zijn geweest van de coalitie, SP Breda veel voor de stad kan betekenen. Tegelijkertijd benadrukt de lijsttrekker dat er nog veel gedaan moet worden: “Maar we zijn er natuurlijk nog niet,” luidt zijn boodschap in de introductie van het nieuwe programma.

Het uitgebreide partijprogramma staat op de website van SP Breda.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief