Onderzoek naar de Anneville Eik zorgde dinsdag voor lange files rond knooppunt St. Annabosch.
Onderzoek naar de Anneville Eik zorgde dinsdag voor lange files rond knooppunt St. Annabosch. (Perry Roovers /SQ Vision)

Wethouder: ‘We willen verbetering van situatie bij A58’

  Politiek

BREDA - Na een brandbrief van de wijkraden van Bavel en Ulvenhout trokken ook verschillende raadsfracties aan de bel over de verbreding van de A58. De grootste zorg? De luchtkwaliteit en de geluidshinder.


De fracties vragen om actie van Breda. Verantwoordelijk wethouder van Breda gaf al eerder deze week tijdens een gesprek aan dat de lijn van Breda wat hem betreft duidelijk is. “We willen geen verslechtering van de situatie, eerder een verbetering.”

De verbreding van de A58 is ook essentieel voor de doorstroming rond Breda. In dat kader werd tijdens de raadsvergadering afgelopen week gesproken over aanpassingen aan de zuidelijke rondweg. Die zouden de doorstroming in de stad moeten verbeteren.

Deze donderdag krijgen bewoners en raadsleden toelichting op de vragen die tijdens de raadsvergadering van vorige week werden gesteld. De antwoorden daarop zijn inmiddels schriftelijk al verspreid

Bovendien kunnen ook bewoners vragen stellen over de nut en noodzaak van de aanpassing aan de rondweg. Een van de terugkerende vragen ging over de mogelijkheid om de rondweg ondergronds aan te leggen. Op dit moment is dat niet aan de orde, stelt Adank. “Maar het zou fijn zijn als er een breed gedragen motie komt om die mogelijkheid te onderzoeken voor de lange termijn”, aldus de wethouder.